计算机统考题库(计算机初级考试题库)




计算机统考题库,计算机初级考试题库

2022年第二次全国网络统考第一批次已在9月统考结束,第二批次统考将在10月举行完毕。

目前10月已有不少网院相继出统考通知,如南开大学、东北大学、东北师范大学、中国地质大学(北京)、西南大学、天津大学等。

2022年全国奥鹏网络教育统考,大学英语b统考题库、计算机应用基础题库,整体覆盖90%以上,已整理归类完毕,精心排版。

以下为2022年10月大部分大学网络教育统考时间表,其他更多学校《网络统考》具体的考试时间各同学可留意所在院校官网或咨询所在学习中心老师。

2022年10月各大学网络教育统考题库及其他关于统考相关问题以及在线辅导,详细了解153499368@qq,com请去除后缀+企鹅,在线辅导可一次过。

自2022年5月全国第一次统考开始,网络统考已不再由网考办进行全国统一组织考试,网络统考将由各高校自行组织;各高校自行组织后,大部分学校还是依照统考大纲题库进行,小部分学校自行组织命题,也就是自主命题,自主命题部分与大纲题型组成以及分值分布上有所差异,各个学校的难度也有所不同,像北京邮电大学、华南师范大学、江南大学、南开大学、西南财经大学、东北农业大学、东北财经大学、大连理工大学等考试难度较难,其他学校相对来说较为简单一些。

大学英语B各题均做了全中文翻译,重点标注,难点注释;计算机操作带视频演示教程,复习完这套题库,就能过,如需整套题库81442400@q·com请去除后缀+。

以下为大学英语B统考模拟试卷:

1.- Thank you for asking me to your party. But I can’t come.

– _________.

A.That’s right

B.I’m sorry to hear that

C.Thanks a lot

D.Oh, I’m very glad

答案:B

2.- Would you like something to drink? What about a cup of tea?

– _________

A.No, thanks.

B.No, I wouldn’t.

C.Yes, I want.

D.Yes, I like.

答案:A

3.- How’s your family?

– _________

A.Thanks all the same.

B.Thanks for calling.

C.Not too bad.

D.Don’t mention it.

答案:C

4.- How much is this necklace?

– _________

A.It’s very nice.

B.It’s a birthday present from my parents.

C.It costs fifty pounds.

D.It’s a bargain.

答案:C

5.- How are you getting on today?

– _________

A.Very well.

B.How do you do?

C.I’m a doctor.

D.Nice to have known you.

答案:A

二、阅读理解

Newspapers, along with reporting the news, educate, entertain, and give opinions. An important way of reading a large, big-city newspaper is to put it into different sections. Can you find these separate sections: world news, national and local news, sports, business, entertainment, opinions, ads? Does your newspaper have other sections?

News stories give facts, not the reporters’ opinions. Some newspaper editorials (社论) come out with the writer’s name, but many newspapers only carry editorials without putting the writers’ names on.

You can be a better reader if you know what to expect in a newspaper. For example, you can expect headlines (新闻标题) to leave out unnecessary words. You can expect to find the most important facts in the lead paragraph (the first paragraph) of a news story. You can expect important news items to be on the front page. You can expect less important items to be on the inside pages.

Most of all, the more you know about news of the present time, the more you will understand what is in the newspaper. Important stories are generally presented one day and followed up on following days. So, an important way to read newspapers is reading one frequently.

6.Important news items are usually on the inside pages.

A.T

B.F

答案:B

7.A good way to read a newspaper is to find separate sections and read according to your needs.

A.T

B.F

答案:A

8.Newspaper headlines contain no unnecessary words.

A.T

B.F

答案:A

9.If you are reading for major facts in the news stories, you should read the headlines only.

A.T

B.F

答案:B

10.The writer suggests that we should read one newspaper frequently.

A.T

B.F

答案:A

What makes a person a scientist? Does he have ways or tools of learning that are different from those of others? The answer is “no”. It is not the tools a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist. You will probably agree that knowing how to use a power is important to a carpenter. You will probably agree, too, that knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The scientist, however, goes one step further, he must be sure that he has a reasonable answer to his questions and that his answer can be confirmed by other persons. He also works to fit the answers he gets to many questions into a large set of ideas about how the world works.

The scientist’s knowledge must be exact. There is no room for half right or right just half the time. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions at other times. If the conditions are different, any changes the scientist observes in a demonstration must be explained by the changes in the conditions. This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who developed the Theory of Relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigations, and Einstein’s ideas were shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations.

11.What makes a scientist according to the passage? ________

A.The tools he uses.

B.The way he uses his tools.

C.His ways of learning.

D.The various tools he uses.

答案:B

12.The underlined part in the passage shows_______.

A.the importance of information

B.the importance of thinking

C.the difference between scientists and ordinary people

D.the difference between carpenters and people with other jobs

答案:C

13.A sound scientific theory should be one that _________.

A.works not only under one set of conditions at one time, but also under the same conditions at other times

B.does not allow any changes even under different conditions

C.can be used for many purposes

D.leaves no room for improvement

答案:A

14.The author quotes the case of Albert Einstein to illustrate __________.

A.that measurements are keys to success in science

B.that accuracy of mathematics

C.that investigations are important in science

D.that the mathematical calculations may test his investigations

答案:C

15.What is the main idea of the passage? ________

A.The theory of relativity.

B.Exactness is the core of science.

C.Scientists are different from ordinary people.

D.Exactness and ways of using tools are the keys to the making of a scientist.

答案:D

三、词汇与语法

16.It is believed that if a book is ________, it will surely ________ the reader.

A.interested… interest

B.interesting… be interested

C.interested… be interesting

D.interesting… interest

答案:D

17.We’ve missed the last bus. I’m afraid we have no ________ but to take a taxi.

A.way

B.choice

C.possibility

D.selection

答案:B

18.Don’t forget ________ the window before leaving the room.

A.to have closed

B.to close

C.having closed

D.closing

答案:B

19.The workers are busy ____models for the exhibition.

A.to make

B.with making

C.being making

D.making

答案:D

20.____ she survived the accident is miracle.

A.What

B.That

C.As

D.Which

答案:B

四、完型填空

Many of the older people at Ellen Hospital were lonely. No one came to see them and they had no one to ___21___. Linda who worked at the hospital had an idea.

Most people like dogs. She would ___22___ a dog to the hospital. Maybe some of the older people would like it as a pet.

Linda took the dog to the hospital.It was called “Dr. Duffy”. ___23___ it was allowed to walk around the hospital. Linda was right. The older people ___24___ the dog. They enjoyed petting it and talking to it. Over the years, Dr. Duffy and other ___25___ have made the older people much happier.

21.

A.And

B.animals

C.like

D.talk to

E.take

答案:D

22.

A.And

B.animals

C.like

D.talk to

E.take

答案:E

23.

A.And

B.animals

C.like

D.talk to

E.take

答案:A

24.

A.And

B.animals

C.like

D.talk to

E.take

答案:C

25.

A.And

B.animals

C.like

D.talk to

E.take

答案:B

五、英译汉

26.The more I study, the less I seem to learn.

答案:我读的书越多,好象学到的东西越少。

27.I’m going to run for the bus as soon as the bell rings.

答案:铃声一响,我就要去赶公共汽车。

28.He has taught English in this university ever since he moved to this city.

答案:他自从移居到这座城市以来就一直在这所大学教英语。

29.This box can hold more books than that one.

答案:这个箱子比那个箱子能装更多的书。

30.Trees need water to grow.

答案:树木有水才能生长。

31.Each time history repeats itself, the price goes up.

答案:历史每重演一次,代价就增加一分。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.住在大城市的优点;

2.住在大城市的缺点。

Living in a Big City

发布于:四川省

计算机统考题库(计算机初级考试题库)

未经允许不得转载:考研百科网 » 计算机统考题库(计算机初级考试题库)

赞 (0) 打赏

觉得文章有用就打赏一下文章作者

支付宝扫一扫打赏

微信扫一扫打赏